Edwin de Groot

Van papier naar digitaal

Caseverhaal: Van den Elsen houtbouw

Wat je doet, werkt. Maar wat als het niet meer werkt? Als er steeds meer doorgekraste zinnen en bijgeschreven woorden op de orderbonnen staan? Dan is het tijd voor QRMplanning. Edwin de Groot, eigenaar van Van den Elsen houtbouw, vertelt over zijn route naar QRM.

Van den Elsen houtbouw

Over Van den Elsen houtbouw

Specialist op het gebied van vooraf gefabriceerde en op maat gemaakte houten constructies: dat is Van den Elsen houtbouw. Het bedrijf maakt al jaren houten onderdelen en prefabconstructies, voornamelijk voor de zakelijke markt. Lees er hier meer over:

Flexibel blijven, maar met overzicht

Kunnen we de planning digitaliseren? Met die vraag kwam Edwin bij QRMplanning terecht. Edwin: Onze hele planning stond nog op papier. Elke week maakten we papieren bonnen aan, waarop we per order omschreven wat we moesten doen. Maar ja, in de bouwwereld is dat nogal variabel. Dus dan krijg je doorgekraste zinnen, rode strepen en snel geschreven notities in de hoeken. Dat werkt natuurlijk niet ideaal. En dus schakelde Edwin de hulp van QRMplanning in. 

Rijbanen

There Hu Go!

Via via zag Edwin op LinkedIn iets van Hugo voorbijkomen: over QRMplanning. Edwin: “Hij tekende ‘snelwegen’ om productielijnen af te beelden; dat triggerde mij. Door opdrachten op verschillende ‘rijbanen’ te plaatsen, zie je welke snel en welke trager door je bedrijf gaan. Ik stuurde hem een bericht.”

Edwin: “Samen met Hugo splitsten we uit wat voor soort werken we maken – alle orders op een rij dus. Zo zagen we welke zaken sneller kunnen, waar we de doorlooptijd kunnen inkorten en hoeveel verschillende orders we hebben. Door die orders op figuurlijke rijbanen te plaatsen, krijg je inzicht in de workload die je als team aankunt.”

Tijdwinst, meer efficiëntie en altijd op maat

Edwin vertelt: “We hebben behoorlijke tijdwinst behaald in de productieplanning zelf. Simpelweg omdat we nu zien wat we allemaal doen en welke stappen daarvoor nodig zijn. Op kantoor zijn we nu ook bezig dat overzicht te creëren, want we zien hoeveel het gebracht heeft voor onze productie.”

Heb je overzicht, dan kun je verbeteren. Edwin: “We konden er stappen uithalen en gingen daardoor efficiënter werken. Het mooie van het systeem is dat je het zelf kunt inrichten voor je bedrijf. Verandert er iets in je situatie, dan kun je dus weer aanpassen. Zo blijft het altijd passend. Er is geen standaard, die creëer je met QRM.”

Ook aan de slag met QRM
QRMplanner voor dienstverleners